Feltételek hozzáadása

A Munkafolyamatok végrehajtásra kerülnek a rekordokon a kiválasztott modulban. Előfordulhat, hogy gyakrabban van szüksége műveletek végrehajtására a kiválasztott rekordokon egy modulban. Ez az a rész, ahol a feltételek előtérbe kerülnek. Munkafolyamatokat csak azokon a rekordokon lehet végrehajtani, amelyek megfelelnek az Ön által megadott feltételeknek.

Például, ha lehetősége van egy munkafolyamat létrehozására a Vevőjelöltek modulban.  Ha azt szeretné, hogy a munkafolyamat műveleteket hajtson végre úgy, hogy a ‘Vevőjelölt státusz’ azonos a ’Forró ‘-val, a feltétele így fog kinézni: Vevőjelölt Státusz forró.

Amikor meghatároz feltételeket, két különböző lehetőséget talál.  A feltételek funkcionalitását az alábbiakban ismertetjük egy példán

1. Minden Feltétel: Minden feltételnek egyeznie kell

Például,

Feltétel 1

ÉS

Feltétel 2

ÉS

Feltétel 3

Az eredményt akkor és csak akkor jeleníti meg, ha MINDEN feltétel egyezik. Ha az egyik feltétel nem teljesül, egyéb lekérdezések nem lesznek végrehajtva.

2. Bármely Feltétel: Legalább egy feltételnek egyeznie kell

Például,

Feltétel 1

VAGY

Feltétel 2

VAGY

Feltétel 3

Megjeleníti az eredményt, ha legalább egy feltétel teljesül. Ha az egyik lekérdezés sikertelen, egy másik lekérdezés lesz végrehajtva.

  1. Össze tudja hasonlítani a mezőket a ’megegyezik’ feltételt használva.

Például, szeretne létrehozni egy munkafolyamatot a Lehetőségek modulban. Azt szeretné, hogy a munkafolyamat műveleteket hajtson végre azokon a rekordokon amelyeknél a Mennyiség: ’1000’. Tehát a feltétele így fog kinézni: Mennyiség megegyezik 1000. Az adatok beviteléhez válasszon egy opciót a legördülő menüből.

  1. Hozzáadhat feltételeket a dátummezőkhöz, tekintettel a jelenlegi dátumra.

Például, ha szeretne egy munkamenetet létrehozni a Kapcsolatok modulban, hogy egy e-mailt kell küldeni 2 nappal a Támogatást Befejezés Dátum előtt. A Feltétel így fog kinézni: Támogatást befejező Dátum kevesebb nappal ezelőtt mint 3.

Megjegyzés!

  1. Alapértelmezettként az ’ÉS’ Feltétel engedélyezett a MINDEN Feltétel és a BÁRMELY Feltétel között. Ez segít a két feltétel csoportosításában, együtt.
  2. A meglévő vagy egyedi kritériumok mellett meghatározhat feltételeket is.
  3. Megadhat több feltételt is egy munkafolyamathoz, ha a Feltétel Hozzáadása gombra kattint.

Miután megadta a feltételeket, kattintson a Következő-re.