Webes űrlapok

A weboldala látogatói nem idegenek többé. Ehelyett, ők lesznek a Vevőjelölt rekordok a SOMACRM-ben.

Hozzon létre webes űrlapot és másolja ezt a weboldalára. Ennek következményeként weboldala látogatói Vevőjelöltek lehetnek a SOMACRM-ben. Létrehozhat egy új űrlapot vagy engedélyezheti a már meglévő űrlapot a weboldalán. Különösen érdekes lehet ez az értékesítési és marketing csapat tagjainak, mivel ez fontos szerepet játszik a vevőjelöltek generációjában.

Webes űrlapok létrehozása

Azt mondják, hogy egy weboldal webes űrlappal a legegyszerűbb módja annak, hogy a vevőjelölteket megszerezzük és rögzítsük. Ahhoz, hogy létrehozzon magának egyet, ki kell töltenie néhány mezőt, amelyek megjelennek a webes űrlapon és mezőket, amelyek szándékosan el vannak rejtve.

Kövesse ezt a néhány egyszerű lépést, hogy létrehozzon egy Webes Űrlapot.

 1. Kattintson a fogaskerék ikonra a jobb felső sarokban.
 2. Kattintson a CRM Beállításokra.
 3. Kattintson az Egyéb Beállításokra a baloldali legördülő menüben.
 4. Kattintson a Webes Űrlapokra. Kattinthat a mellette lévő tű ikonra a parancsikon létrehozásához a beállítások kezdőoldalán.
 5. Kattintson a Rekord Hozzáadása gombra.

Ön az Új Webes Űrlapok Létrehozása nézetbe lesz navigálva. Mezőket fog találni két különböző tömbben, ebben a nézetben. A mezők a ’Webes űrlap adatai’ tömbben a következők:

 1. Webes űrlap neve/Webform Name: Adjon meg egy egyedi Webes űrlap nevet. Csak a saját maga tájékoztatására.
 2. Visszatérő URL: Adjon meg egy URL-t ahová a felhasználói lesznek navigálva miután sikeresen közöltek részleteket.
 3. Állapot : Kattintson a jelölőnégyzetbe, hogy a webes űrlapot aktívvá tegye. Kikapcsolhatja a jelölőnégyzetet, ha úgy dönt, hogy nem használja a webes űrlapot.
 4. Megjegyzés: Ha több részletet szeretne megadni a webes űrlapról csak a saját maga tájékoztatására.
 5. Modul: Válassza ki azt a modult, amelyben a rekordot kell létrehozni. SOMA használhatja a webes űrlap létrehozásához a vevőjelölteket, kapcsolatokat, cégeket, lehetőségeket, kéréseket vagy eladókat.
 6. Felelős: Válasszon egy felhasználót vagy egy csoportot, aki a rekordok felelőse lesz.
 7. Captcha engedélyezése: Captcha engedélyezése megóvja a weboldalát botoktól, amelyek fölöslegesen generálnának Vevőjelölteket. Erősen ajánlott bekapcsolni ezt.

A mező, amelyet kiválasztott a ’Vevőjelöltek Mező Adatok’ tömbben jelenik meg a webes űrlapján, amikor integrálja ezt a weboldalán, kivéve, ha már eltávolította a HTML kódot a fájlból. Választhat mezőket – amelyek megjelennek a webes űrlapon – a Mezők hozzáadása gombra kattintva.

Megjegyzés! Kötelező mezők automatikusan kiválasztásra kerülnek.

Körforgó szétosztó : Ez az opció lehetővé teszi, hogy hozzárendelje az újonnan létrehozott Vevőjelölteket a webes űrlapról különböző felhasználókhoz a CRM-ben. Kiválaszthat felhasználókat a jobb oldali Felhasználók listájából. Miután az utolsó felhasználó hozzá lett rendelve, a következő Vevőjelölt felelőse az első személy lesz a felhasználói listáról, és a folyamat így folytatódik tovább.

Mezők hozzáadása : Adjon hozzá minden mezőt a biztosított opciókból abban a sorrendben, ahogy szeretné, hogy a webes űrlapján megjelenjen. A hozzáadás után képes lesz újra átrendezni a mezőket a Mezők hozzáadása beviteli gombbal, a mezők húzásával. Az átrendezés után győződjön meg róla, hogy rákattintott a Mező sorrend mentése gombra.

 1. Kötelező: Engedélyezze a jelölőnégyzetet, hogy a felhasználónak az adott mezőt kötelezően ki kelljen töltenie.
 2. Rejtett: Ezek a mezők általában párban vannak használva a Felülírás értékével. Ennek célja, hogy legyen egy rögzített értéke egy mezőnek, amikor egy rekord létre lesz hozva a webes űrlapból.

Például, ha azt szeretné tudni, hogy melyik Vevőjelölt melyik forrásból jött, akkor válassza ki a webes űrlap Vevőjelölt forrás mező részét, de rejtse el és válasszon egy kihagyott értéket. Most amikor a felhasználó elküldi az űrlapot, nem látja a Vevőjelölt forrása mezőt (ha ez rejtett) és amikor ez létrehoz egy Vevőjelöltet, mutatni fogja a Vevőjelölt forrást, ha ez az érték volt kiválasztva felülírottként.

 1. Mező neve: Azok a mezők jelennek meg ebben az oszlopban, amelyek a Mezők hozzáadásában lettek kiválasztva.
 2. Felülírás értéke: Az érték, amelyet itt megadna, felülírja a felhasználók által megadott értéket.
 3. Webes Űrlap Referencia mező: Ez jól jöhet, miközben leképezi egy másik CMS-sel, mint a WordPress. A mező nevének muszáj egyeznie a Webes Űrlap Referencia Mezővel.

Megjegyzés! Ha szeretné leképezni a már meglévő űrlapokat SOMACRM-el, akkor a mező neveket a meglévő űrlapokban a Webes Űrlap Referencia mező neve szerint kell megváltoztatni. Az értékek megtalálhatóak lesznek a webes űrlap rekord részletes nézetében a SOMACRM-ben.

Például, a Családnevet csaladnev-nek fogja nevezni a Webes űrlap referencia mezőben.

 1. Most kattintson a Mentésre, hogy frissítse a változtatásokat. Mentés után, két mező automatikusan frissül a lista nézetben.
 2. Nyilvános AZ : Az értéket ebben a mezőben arra használják, hogy létrehozzon kapcsolatot a jelenlegi űrlap és a SOMA űrlap között.
 3. Űrlap feldolgozó URL : Az érték ebben a mezőben meghatározza a modul helyét, ahová információkat kell benyújtani.