Mezők frissítése

Ez a munkafolyamat elérhető az alapértelmezett SOMACRM csomagon belül. Ez egy jó példa arra, hogy ábrázolja, hogyan frissülnek azok a mezők, amelyekben azonosak a rekordok, amikor a munkafolyamat lefut. Be kell állítani a következő számítást:

Előrejelzett összeg egyenlő Összeg * Valószínűség / 100

  1. Lehetőségek ki lett választva a Válasszon Modult legördülő menüben. A mezőknek a rekordban frissülniük kell minden mentéskor, ezért a munkafolyamat végrehajtó feltétele a Minden alkalomkor, amikor a rekord mentésre kerül.
  2. Kattintson a Mentés-re.
  3. A cél az, hogy minden mező frissítve legyen. Nem szükséges konkrét feltétel. Kattintson a Következő-re.
  4. Kattintson a Feladat hozzáadása ikonra és válassza az „Update Fields.” Adja meg a Feladat megnevezését, ezt csak az Ön tájékoztatására. Kattintson a Mező hozzáadása gombra. Ennek eredményeképp kettő mező fog megjelenni. Az egyik a cél mező, a másik a forrás mező. Válassza az Előrejelzett Összeget a legördülő menüből.

A forrás mezőre kattintva előhoz egy felugró ablakot. Megadhatja a számításokat ebben a felugró ablakban. A felugró ablakban, ahol a számításokat elvégzi, javasolt, hogy válassza a Kifejezést az első legördülő menüből. Ez rugalmasságot ad, hogy kiválassza az elérhető mezőket a második legördülőből és a függvényeket a harmadikból. A mezők kitöltésének módja az alábbi példában látható.

A Mező használata legördülőből válassza ki az Összeg mezőt, írja be ( * ) a billentyűzetről, válassza ki a Valószínűség mezőt, írja be ( / ) a billentyűzetéről és írjon be 100-at a billentyűzetéről.

Ez teszi az Összeg * Valószínűség / 100. Kattintson a Mentés-re, hogy frissüljenek a számításai.

  1. Kattintson a Mentés-re.