Meglévő adatok importálása

Ha az adatai .csv vagy .vcf formátumban vannak, azonnal, hatékonyan tud importálni több ezer rekordot.

SOMACRM támogatja az adatok importálását különböző modulokba, beleértve Vevőjelöltek, Kapcsolatok, Cégek, Lehetőséget, stb.

Ellenőrző lista

1. Kötelező mezők
Győződjön meg róla, hogy a fájl tartalmazza a kötelező mezőket. Például, a Keresztnév és a Cég kötelező mezők a Vevőjelöltek modulban. Nem tudja folytatni az importálást, amíg ezekben a mezőkben nincsenek értékek a .csv fájlban.

2. Fájl méret
Győződjön meg róla, hogy az importálni kívánt fájl mérete nem haladja meg az 5 MB-ot

3. Engedélyek
Az admin felhasználók letilthatják az import hozzáféréseket a nem-admin felhasználók számára a Profil résznél. Ha nem találja az Import lehetőséget, forduljon az Adminisztrátorhoz, hogy megadja az import engedélyeket a profiljához.

Kezdje el

Ez a leírás végigvezeti Önt a különböző lépéseken, hogy hogyan tud importálni rekordokat a SOMACRM fiókjába. Az egész folyamat egyszerű és egyértelmű.

Kövesse néhány egyszerű lépésben az adatok importálását a SOMACRM-be:

  1. Kattintson a [Modul] fülre pl: Kapcsolatok
  2. Kattintson a Műveletek legördülő mezőre, azon belül az Importálásra.

Meglévő adatok importálásának lépései

Első lépés: Válasszon fájlt

Az importáló folyamat első lépésében ki kell választania a számítógépéről az importálni kívánt fájlt és feltölteni azt.

Így válassza ki a .csv fájlt:

Kattintson a Fájl kiválasztása gombra, keresse meg az importálni kívánt fájlt. CSV és VCF a két jelenleg támogatott fájlformátum.

Második lépés: Formátum meghatározása

Az importáló folyamat második lépésében meg kell határoznia az importált fájl tulajdonságait. A továbbiakban az egyes tulajdonságok részletei kerülnek ismertetésre.

  1. Fájltípus: SOMACRM  két különböző fájltípust támogat, amelyek a .csv és a .vcf. Válassza ki a megfelelő értéket a Fájltípus legördülő mezőből, amely leírja a fájl formátumát, amit az első lépésben választott. Például: ha Ön feltöltött egy .csv fájlt, akkor válassza a .csv-t a Fájltípus mezőből
  2. Karakterkódolás: Győződjön meg róla, hogy a megfelelő karakter beállítást választja, amelyben az importált fájl kódolt. Ki kell választania a fájl megfelelő kódolását, függetlenül a fájl tartalmától.
  3. Delimiter: SOMACRM támogatja a vesszőt (,) és a pontosvesszőt (;) , mint mező elhatárolójelet. A mezőket az Ön .csv fájljában csak akkor tudja felismerni, ha azok határolójelekkel vannak elválasztva. Legtöbbször a .csv fájlban a mezők vesszővel (,) vannak elválasztva.
  4. Fejléc: Amíg importál, a .csv fájl fejlécét összehasonlítja a mezőkkel a SOMACRM-ben. A fejléc megkönnyíti az Ön számára, hogy feltérképezze a mezőket. Kattintson a Van fejléc négyzetbe, ha a fájlnak van fejléce. A fájl első sora tekinthető fejlécnek. Kérjük győződjön meg róla, hogy, ha a fájlnak nincs fejléce, ne legyen bejelölve a Van Fejléc mező.

Harmadik lépés: Ismétlődő rekord kezelése

Ez egy elhagyható lépés, akkor jön szóba ha bepipálja a jelölőnégyzetet az importáló folyamat harmadik lépésében. Ez az opció segít felkutatni az ismétlődő rekordokat. Be tud állítani különböző műveleteket, amelyeket az ismétlődő rekordokon kell elvégezni: ugrás, felülírás, egyesítés. Végül válassza ki a kívánt mezőt duplikált kereséssel az Elérhető Mezők listából a Párosított Mezőkhöz a jobb és bal nyíl segítségével.

A következő műveletek hajthatóak végre az ismétlődő rekordokon:

Ugrás: Importálás után, az ismétlődő rekordok azonosítva lesznek a mező kritériumok alapján. Ha a SOMACRM-be és a .csv fájlban közös rekordok vannak, hogy elkerülje a fölösleges adatokat, duplikált adatok a .csv fájlban nem lesznek importálva a SOMACRM-be.

Felülírás: Importálás után, az ismétlődő rekordok azonosítva lesznek a mező kritériumok alapján. Ha a SOMACRM-be és a .csv fájlban közös rekordok vannak, hogy elkerülje a fölösleges adatokat, a rekordok a .csv fájlban importálva lesznek és visszahelyezi a rekordokat a SOMACRM-be.

Egyesítés: Importálás után, az ismétlődő rekordok azonosítva lesznek a mező kritériumok alapján. Egyesítés, a felülírással és kihagyással szemben, először ellenőrzi az ismétlődő rekordokat majd megragadja a hasznos információkat a .csv fájlból és frissíti ezt a SOMACRM-be.

Negyedik lépés: CRM Mezők Leképezése

Az importálási folyamat utolsó lépéseként fel kell térképezni az import fájl fejlécét/oszlopát a mezőkhöz a SOMACRM-be. A Mezők automatikusan jelzik majd, ha a .csv fájl fejléce megegyezik a SOMACRM mező címkével.

Beszerezhet alapértelmezett értékeket a leképezett mezőkhöz abban az esetben, ha az érték bármelyik mezőhöz a fájlban üres lesz.

Továbbá, a gyakran használt leképezéseket mentheti és újra felhasználhatja.

A mentett leképezések elérhetőek lesznek minden felhasználó számára. A kuka ikonra kattintva törölheti a mentett leképezéseket.

A mezők sikeres leképezése után kattintson az Importálás gombra.