Import leltár

Megjegyzés a leltárba való importáláshoz.

 1. A tétel neve a .csv fájlban ugyanaz lesz, mint a Termék/Szolgáltatás listában.
 2. A megadott elem nevét alapértelmezettként először a Termék listában kell keresni, aztán a Szolgáltatás listában. Hogy megkönnyítse munkáját, fűzze a termék nevét a termék/szolgáltatáshoz a következőképpen:

Termék::::Termék_Név

Szolgáltatás::::Szolgáltatás_Név

 1. A Mennyiség és az Eladási ár mezőket megfelelően kell meghatározni és leképezni. Ha ezt nem teljesíti, az importálás sikertelen lesz.
 2. Az adó értékeknek százalékos formában kell lenniük, ahogy kalkulálva van a teljes összegen.
 3. Kedvezmény alkalmazható egyes tételeknél vagy tételek csoportjánál, megadhatja milyen típusú kedvezményt szeretne hozzáadni.
 4. A adónemet helyesen kell leképezni és a .csv fájlban meg kell határozni, akár csoportos vagy egyéni, ha nem ez lenne az alapértelmezett adónem.
 5. Ha 2 rekord 2 különböző tétellel ugyanazt a témát tartalmazza, akkor ez egy rekordnak tekintendő.
 6. Az Összes Tétel, Adózás előtti összes, Fogadott, Egyenleg és a Teljes összes a .csv fájlban nem lesz figyelembe véve, mivel ezek a mezők az Összes Tételtől függnek, kedvezmények és adók hozzáadhatók más mezőkben, mint a Mennyiség, Eladási ár, Kedvezmény és Adó.

Figyelmeztetés!

Beütemezett import:

Ha több, mint 1000 rekord van a fájlban, az importálás be lesz ütemezve cron-on, amely úgy van kialakítva, hogy minden 15. percben egyszer futtatja.  Amennyiben úgy állította be a levélküldő szervert és e-mail ID-t, küldünk egy értesítést a sikeres importálás után.

Adat elvesztés hiba

Ez a hiba azt mutatja, ha az importálás megszakad valamilyen oknál fogva, például összeomlik a rendszer vagy egy felhasználó törli stb. Ez a hiba jelzi, hogy az import tábla még tartalmaz rekordokat, melyek importálásra várnak a rendszerbe, de az információk (mint a leképezés, alapértelmezett értékek, összeolvadás kritériumok), amelyek kapcsolatban állnak az importálással mind elvesznek. Tehát ezek az adatok nem importálhatók ilyenkor és a felhasználónak törölnie kell az adatokat mielőtt egy új importálást indít.

Importálás lezárási hiba

Ez a hiba akkor jelenik meg, ha az importálás már megkezdődött ugyanabban a modulban egy másik felhasználó által a SOMACRM-ben. A modul részletei, a felhasználó és az időpont amikor az importálást zárolták fel, lesz tüntetve a hiba üzenetben.

Importálás megszakítási hiba

Ha egy Admin felhasználó teljesít egy importálást és egy nem admin felhasználó megpróbál importálni ugyanabban a modulban, akkor az Importálás Lezárási hiba üzenetet fogja kapni. Ha nem admin felhasználó importál és az Admin felhasználó megpróbál importálni ugyanabban a modulban, ugyanabban az időben, akkor láthatja a jelenlegi importálás helyzetét és rendelkezik azzal a jogkörrel, hogy megszüntesse a jelenlegi importot. Következtetésképpen, az Importálás megszakítási hiba a nem admin felhasználóknak jelenik meg.

Figyelem!

 • Ha importálni kezd egy adott modulban, akkor nem tud importálni rekordokat ugyanabba vagy egy másik modulba a SOMACRM-ben.
 • Ha éppen importál egy adott modulban, sem Ön, sem más felhasználó nem tud importálni ugyanabba a modulba. Azonban más felhasználók importálhatnak rekordokat egy másik modulba a SOMACRM-ben.

Miután sikeresen importálta a rekordokat a SOMACRM-be, az import eredmények táblázatos formában jelennek meg.

 • Több import

Elindíthatja újra az összes új importot.

 • Utolsó importált rekord

A legutóbb importált rekordokat mutatja a lapozás segítségével.

 • Utolsó import visszavonása

Törli az összes legutóbb létrehozott rekordot. Hivatkozott rekordok melyek más modulokhoz kapcsolódnak nem lesznek törölve.