Naptár beállítások

Úgy szeretné konfigurálni naptárát, ahogy csak kedve tartja? Ehhez csupán annyit kell tennie, hogy követ néhány egyszerű lépést a naptár beállításához.

A naptár beállítások konfigurálása:

  1. Kattintson a naptár kezdőoldal jobb felső részén található naptár beállítások ikonra.

– Először egy eseményemlékeztető előugró ablak jelenik meg a képernyőn, és azt szeretném, hogy 5 percen belül újra látszódjon, miután bezárom azt. Az eseményekről emlékeztető értesítést kaphat előugró ablak formájában. Ha szeretné, hogy a felugró ablak bezárását követően később újra emlékeztesse az adott eseményről a rendszer, állítson be ehhez emlékeztető intervallumot.

– Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő naptárnézetet, így több módon is nyomon követheti az adott napig történt, az aktuális és tervezett eseményeket. Válassza a mai napot alapértelmezettnek.

– Válassza ki az adott országban megfelelő dátumformátumot a legördülő listából.

– A nap kezdésének egyedi időt állíthat be, így a naptárban a kiválasztott időpont fog megjelenni a nap kezdéseként (pl. munkaidő kezdete).

– Az időzónánál válassza ki azt, amelyik Önnek a megfelelő.

– Az eseményeknek alapértelmezett időtartamot állíthat be. Külön beállíthatja a hívások és egyéb események (találkozók, konferenciák stb.) időtartamát. Az események létrehozásakor ezen felül egyedileg is be tudja állítani azok időtartamát kezdő és befejező dátum és időpont megadásával.

– Naptárát megoszthatja a többi felhasználóval is. Lehetősége van, hogy a naptárat akár minden felhasználóval, de arra is, hogy csak az Ön által kiválasztott személyekkel ossza meg. Beállíthatja naptárát magán jellegűként is, így eseményeit csak Ön fogja látni.

Különböző opciók elérhetőek a naptár megosztására

  1. Privát: Senki nem láthatja az eseményeimet.
  2. Nyilvános: Mindenki láthatja az eseményeimet.
  3. Kiválasztott Felhasználók: Csak a kiválasztott felhasználók láthatják a naptáramat.

A mindenki számára látható események a SOMACRM-ben a megosztott naptárban lesznek megtekinthetőek.

Megjegyzés! Amikor megosztja a naptáramat nyilvánosan vagy kiválasztott felhasználókkal, azon eseményeknél, amelyeknek láthatósága privát, a megosztott felhasználóknak elfoglaltként fog megjelenni.

Megjegyzés!

  1. Eseményeket, melyek Önnel meg vannak osztva, a megosztott naptár fülön láthatja.
  2. Eseményeket, amelyeket Ön hozott létre vagy Önnek vannak kijelölve, a naptáram fülön láthatja.
  3. Események, amelyek Önhöz tartoznak, és események, amelyek felhasználókhoz tartoznak az alacsonyabb rendű hierarchiájában, a lista nézet fülön láthatóak.

Figyelem!

Például, tegyük fel, hogy A és B két felhasználó, felső és alsó hierarchiában van egymással. Ha A és B megosztott naptárai közösek, B láthatja A eseményeit de nem tud semmilyen módosítást végrehajtani az esemény rekordon. A nem csak láthatja B megosztott eseményeit, de módosításokat is eszközölhet.

  1. Kattintson a Mentésre.

Megjegyzés!

Szintén konfigurálhatja a Naptár Beállításokat a Beállításaim oldalon.