Jelentés létrehozása

Csoportosíthatja a rekordokat mappákban. Alapértelmezettként minden jelentés tárolva lesz a Minden Jelentés mappában. Azonban létrehozhat egyéni mappát a jelentései tárolására.

Kövesse ezt a néhány egyszerű lépést egy új jelentés létrehozásához

 1. Kattintson a Minden legördülő menüre
 2. Kattintson a Jelentések fülre
 3. Kattintson a Jelentés Hozzáadása gombra
 1. Lépés: Részletes jelentés

A jelentések létrehozásának első lépéseként meg kell adnia néhány alapvető adatot. A mezők információit az első lépésben az alábbi táblázat tartalmazza:

1. Jelentés neve Adja meg a kívánt címkét a jelentéséhez
2. Jelentés mappája Válasszon a meglévő mappák közül a jelentése tárolásához
3. Megjegyzés Adja meg a jelentés leírását. A jövőbeni tájékoztatás érdekében.
4. Elsődleges modul Válasszon egy modult a jelentés létrehozásához.
5. Válasszon kapcsolódó modult Válasszon maximum két kapcsolódó modult, amely tartalmazza a mezőket amíg létrehoz egy jelentést.
6. Jelentés megosztása Válassza ki, hogy kivel vagy kikkel szeretné megosztani a Jelentést.
7. Jelentés ütemezése Válassza ki, hogy kivel vagy kikkel szeretné megosztani a Jelentést és milyen időközönként futtassa, adjon meg email címet, majd válassza ki a fájl formátumát.
 1. Kattintson a Következő gombra.

2. Lépés: Válasszon oszlopokat

A jelentés létrehozásának második lépése lehetővé teszi, hogy kiválasszon oszlopokat amelyek megjelennek a jelentésében, csoportosíthatja külön mezőben csökkenő vagy növekvő sorrendben, valamint számításokat végezhet egész szám vagy pénznem mezőkön.

 1. Válassza ki a kívánt oszlopokat amelyek megjelennek majd a jelentésében

Oszlopok kiválasztása

Kiválaszthat mezőket a megjelölt modulból, melyek megjelennek a jelentésében. Kattintania kell a rendelkezésre álló szöveg helyére a mezők kiválasztásához. Továbbá, választhat mezőket a kapcsolódó modulokból melyeket kiválasztott az 1. Lépésben.

Csoportosítás

Amíg jelentéseket generál, általában az információ nem egyenletesen oszlik el. Az információ ugyanazon mező alatt szétszórt lehet és ez nehézkessé teszi ezeknek a kezelését. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy csoportosítsa az információkat a kiválasztott mezőben. Csoportosíthatja őket akár az ábécé növekvő vagy csökkenő sorrendjében.

Például, gondoljon a többszörös kapcsolatokra, amelyek ugyanahhoz a céghez tartoznak.  Amíg létrehoz egy jelentést a Kapcsolatok modulon, az eredmények szétszóródhatnak.

A jelentést a Cég Neve szerint is csoportosíthatja.

Számítások

Válassza ki a jelölőnégyzetek segítségével a számítások elvégzését a Pénznem és Numerikus mezőkön.

 1. Kattintson a Következő gombra.

3.Lépés: Szűrők

Jelentések szűrési feltételei nagyon egyszerűek. A Feltételek két blokkba vannak csoportosítva.

 1. Adja meg a szűrési feltételt a kiválasztott rekordhoz. Kihagyhatja ezt a lépést ha szeretne létrehozni jelentést minden meglévő rekordon a kiválasztott modulban.

Minden Feltétel : Minden feltételnek egyeznie kell. Az ÉS feltételen alapszik.

Például,

Feltétel 1

ÉS

Feltétel 2

ÉS

Feltétel 3

Az eredmény akkor és csak akkor jelenik meg ha MINDEN feltétel egyezik. Ha egy feltétel nem teljesül, más lekérdezések sem fognak megvalósulni.

 

Bármely Feltétel : Legalább egy feltételnek egyeznie kell. A VAGY feltételen alapszik.

Például,

Feltétel 1

VAGY

Feltétel 2

VAGY

Feltétel 3

Az eredmény megjelenik ha legalább EGY feltétel egyezik. Ha egy feltétel nem teljesül, más lekérdezések fognak megvalósulni.

Megjegyzés!

 1. Alapértelmezettként, az ÉS feltétel be van kapcsolva a MINDEN feltételek és a BÁRMELY feltételek között. Ez segít Önnek a két feltétel csoportosításában.
 2. Továbbá szűrheti a rekordokat egyéni és meglévő dátum mezőkön. Megadhat meglévő vagy egyéni kritériumokat a rekordok szűréséhez.
 3. A feltételek dinamikusak. Például, a Ma szűrő feltételként az aznapi rekordokat fogja mutatni. Nem fogja ugyanezeket a rekordokat mutatni holnap. Azok helyett a jelenlegi nap rekordjai jelennek majd meg.
 4. Azonban folytathatja anélkül, hogy megad bármilyen szűrőt. Ekkor a kiválasztott modul összes rekordját mutatni fogja.
 5. Kattintson a Jelentést készít gombra

Jelentés testreszabása

Ha szeretné módosítani ugyanazt a jelentést egészen elölről, kattintson a Jelentés testreszabása gombra a jelentés részletes nézetében.